Fortællekonsulent

Fra 1996 til 2013 har jeg samarbejdet med Herlev Bibliotek og Herlev Kommune omkring udbredelse af mundtlig fortælling i kommunens

  • daginstitutioner og skoler
  • billedskole
  • museer
  • ældreplejen

Et par ord fra Hanne Svendsen Holme, faglig udviklingsleder ved Herlev Bibliotekerne

Det langvarige og rigt faceterede samarbejde mellem Herlev Bibliotek og Lene Brok blev til ved nogle yderst gunstige sammentræf. Ideer blev endevendt og afprøvet. Herlev Bibliotek blev så at sige et fælles laboratorium. Der blev arbejdet med at opdyrke og udbrede glæden ved og kulturen omkring den mundtlige fortælling. Et sådant samarbejde er, som gode fortællinger, særdeles sejlivet.”

PROJEKTER

Historiefortælling for børn og deres forældre. 1998 – 2013. Herlev Børnebibliotek

En dag i  eventyrets tegn. 2015. Eventyrfortælling og dukkemageri med Rumleskaft. Herlev Bibliotek 

Eventyrtime. Fortælling for børn og pædagoger. 2004-2013. Herlev Børnebibliotek.

Herlev Fortællefestival for børn. 2005-2013. Et samarbejde mellem Herlev Børnebibliotek, daginstitutioner i Herlev, Kunst – og Kulturcenter Gammelgaard,       Herlev Billedskole, Herlev Kommune, lokale fortællere og andre kunstnere.

Projekt: Læselyst og fortælleglæde 2004 – 2013. Et samarbejde med udvalgte daginstitutioner, Herlev Bibliotek og Herlev Kommune. Videreuddannelse af pædagogisk personale i historiefortælling og læselyst gennem implementering af børnehavebiblioteker.

Kulturprojekt – Et Herlev Eventyr 2008. Udgivelse af bogen Timo Moto på eventyr. Mundtlig fortælling i børnehaven. Et samarbejde mellem Herlev Bibliotek, Herlev Kommune, daginstitutioner i Herlev, Kunst- og Kulturcenter Gammelgaard, billedkunstneren Claus Thurøe, Forlaget Alinea.

Projekt: Fortællekraft!  2010. Et kursusforløb i fortælling og oplæsning for Røde Kors besøgsvenner og pårørende grupper. Et projekt under Øresundsregionen som kreativ Metapol. Samarbejdspartnere: Herlev Bibliotek, Frivilligcentret i Herlev og Simrishamn Bibliotek. 

Skriv et svar